Преди няколко седмици португалската легенда беше освободен от "Тотнъм"

Жозе Моуриньо е новият треньор на "Рома" за следващия сезон! Това беше потвърдено преди минути от официалната страница на "римския" гранд, пишат Gong.bg.

Моу напусна "Тотнъм" заради Суперлигата

Припомняме, че само преди няколко седмици португалската легенда беше освободен от "Тотнъм" след поредница от слаби резултати и позорно отпадане от Лига Европа срещу "Динамо" Загреб. 

Очевидно обаче Моуриньо е имал готов резервен вариант. Официалната страница на "Рома" обяви, че двете страни са договорили мениджърът да поеме клуба за началото на сезон 2021/2022. 

Моуриньо напусна Пловдив със специален подарък (ВИДЕО + СНИМКИ)

Понастоящем наставник е Пауло Фонсека, който обаче разочарова в края на сезона и по всяка вероятно дори няма да успее да завърши в челната шестица в Италия. В същото време "вълците" загубиха с катастрофалното 2:6 като гост на "Манчестър Юнайтед" в първия мач от полуфиналите в Лига Европа. 

„Искам да благодаря на фамилия Фрийдкин, че избраха мен да ръководя този невероятен клуб. След срещите със собствениците и Тиаго Пино, веднага разбрах за амбициите на Рома. Те са такива, че ме мотивират да работя. Заедно вярвам, че ще изградим печеливш проект в следващите години”, каза Моуриньо.

Моуриньо наруши мерките за сигурност (СНИМКИ)

„Невероятната страст на феновете на "Рома" ме убедиха да приема тази работа и нямам търпение да започна работа в клуба. В този момент искам да пожелая на Пауло Фонсека всичко най-добро”, завърши Жозе.