Скъпоценностите датират от началото на 19 век

Бижута на осиновената дъщеря на Наполеон Бонапарт отиват на търг. Скъпоценностите датират от началото на 19 век и се очаква да надхвърлят половин милион долара.  

Идеално чист сапфир и комплект диамантени украшения, принадлежали на осиновената дъщеря на Наполеон Бонапарт, ще бъдат предложени на търг  от "Кристис" следващата седмица в Женева.

Бижутата датират от началото на 19 век и се предполага, че са били сватбен подарък за Стефани дьо Боарне, осиновена от Наполеон и съпругата му Жосефин. 

"Бижутата от френския кралски двор отдавна са притежание на музеи и на големи световни колекции. А сега, когато се появяват нови украшения, свързани със семейството на Наполеон, това е просто нечувано! Такова нещо се случва веднъж на сто години!", споделя Лукас Бихлер – специалист по бижутата в аукционна къща  „Christie's“. 

Продават уникални експонати с ДНК от Наполеон

"Скъпоценностите са от началото на 19 век и вероятно са подарък на Стефани за нейната сватба през 1806 г., веднага след като е осиновена от Наполеон", допълва той. 

Продадоха ботуши на Наполеон за 117 000 евро (СНИМКИ)

Деветте лота в комплекта ще бъдат продадени отделно. Сред тях фигурира огърлица и тиара с инкрустирани сапфири добити от мини в тогавашен Цейлон  Бижутата се оценяват на обща стойност между 471 000 и 821 хиляди долара. 

Източник: БТА