Когато храбростта е следващият полет в небето

Той е на 25. Влюбил се от дете във военната авиация. Сега смело гради своята професионална кариера. Първият му самостоятелен полет е преди 3-години на витловия самолет „Пилатус“. Отскоро лети  на реактивния  L-39.

„Всеки човек носи своята мечта в сърцето си. Моята е авиацията!”, разказва лейтенант Янко Терзиев, пилот в авиобаза „Граф Игнатиево“.

Адреналинът започва още от земята, от момента, в който си готов да изпълниш дадена задача. С взимане на важни решения за части от секундата. Всичко трябва да е подготвено на земята - няколко пъти. И с качването в самолета, с излитането, с отлепянето от земята и отдалечаването от нея, адреналинът започва да расте, тъй като във въздуха не можеш да кажеш в някое време спирам, не ми се лети, трябва да сляза. Когато си сам в самолета, каквото направиш, ти носиш последици. Няма кой да те поправи. Няма кой да ти каже какво да правиш. Всичко е в твоите ръце, добавя Терзиев.

Янко е най-младият пилот в изтребителната база, която носи непрекъснато бойно дежурство по охрана на небето. Голямата му мечта е скоро да пази въздушното ни пространство с наличните изтребители. И в момента се подготвя за най-важната мисия в живота си. 

Повече по темата гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА ПРАЗНИКА И ТЪРЖЕСТВАТА НА 6 МАЙ ЧЕТЕТЕ ТУК