От понеделник, 10 май, срещу COVID-19 вече ще могат да се ваксинират всички хора на възраст 50 и повече години

Френските власти одобриха ваксинирането срещу ковид на хора на 16 и 17 години, които са изложени на повишен риск от сериозно боледуване при евентуално заразяване с вируса, предаде Ройтерс.

Решението бе оповестено днес от френското министерство на здравеопазването.
Франция се опитва постепенно да ускори кампанията си за ваксиниране срещу ковид, отбелязва Ройтерс.

Здравното министерство съобщи, че хората на 16 и 17 години ще могат от днес да се ваксинират срещу COVID с ваксината на Pfizer/BioNTech.

Полицай беше убит при акция срещу наркодилъри във Франция

"На хората на 16 и 17 години, при които се наблюдават патологични състояния, излагащи ги на много висок риск от тежка форма на боледуване на ковид, могат от днес да се ваксинират с ваксината на Pfizer/BioNTech във ваксинационните центрове, заяви френската Главна дирекция по здравеопазване в съобщение, което бе адресирано до здравните работници.

Списък с патологични състояния, които създават висок риск от тежко боледуване от ковид, бе изготвен по-рано от здравните власти за други възрастови групи.

Този списък включва раковите болести, които са в процес на лечение, сериозните форми на хронични бъбречни заболявания, трансплантациите на органи, муковисцидоза, тризомия 21 и някои редки заболявания.

Френската жандармерия разпръсна технопарти с над 400 души (ВИДЕО)

Общият брой на хората, които вече имат възможност да се ваксинират срещу COVID след новото решение на френските власти, е около 800 хиляди души, отбелязва Франс прес.

От понеделник, 10 май, във Франция срещу COVID-19 вече ще могат да се ваксинират всички хора на възраст 50 и повече години, обяви френският президент Еманюел Макрон, предаде Ройтерс.

Източник: БТА