„Зелените коридори“ продължават да работят

"В понеделник у нас пристигат 270 000 ваксини, а зелените коридори продължават да работят". Това коментира на работно съвещание премиерът в оставка Бойко Борисов.

Той беше категоричен, че всяко количество ваксини, което се доставя у нас, трябва да бъде разпределено по-най бързия начин, за да бъдат ваксинирани желаещите.

А здравният министър Костадин Ангелов подчерта, че нуждите на българското общество по отношение на ваксините са напълно обезпечени.

Борисов: НАТО изрази солидарност с България по повод дестабилизиращите действия на Русия

„И в почивния ден вчера имаме към 7000 ваксинирани, а онзи ден отчетохме рекорд от над 32 000 имунизирани. В понеделник пристигат нови над 270 000 ваксини, така че зелените коридори да продължават да действат като се изпълняват и ваксинационните фази“, заяви той.
.     
По думите му това, което се постига у нас, не може да бъде постигнато от голяма част от европейските страни, които са с много по-висок индекс на строгост на мерките.

"Хубавата новина е, че този месец всеки понеделник пристигат по 274 000 дози от „Пфайзер“ и последния ден – на 31 май, ще бъде доставено първото двойно по-голямо количество – 410 000 ваксини“, каза още министър Ангелов.

По 36 000 ваксини пристигат всяка седмица и от „Модерна“.