Според Христо Панчугов в нито един от досегашните парламенти не е имало подобно усещане за съдбовност

„Както всичко друго с този парламент е трудно да се даде категорична оценка дали  парламентаризмът се е издигнал. За пръв път от години парламентът като че ли стана център на общественото и гражданското внимание. Също така стана център на някаква активност. Предишното НС беше пословично със своята апатичност”. Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS политологът Христо Панчугов.

По думите му нито един от предишните парламенти не е имало подобна драма и усещане за съдбовност и за това, че нещо зависи от него. „До известна степен това НС върна интереса на българската общество към тази институция”, посочи той.

Проф. Пламен Киров: Има скандали с машините за гласуване по света (ВИДЕО)

Според политолога в 45-я парламент е имало доста трескавост. Липсвал опит да се зададе ясен дневен ред до последно. „Видяхме доста набързо скалъпени законопроекта. Този, който беше внесен и влезе в общественото внимание  – измененията в Изборния кодекс, беше доста на коленце направен. Бяха приети и поправки, които поставиха ЦИК пред доста невъзможни или поне трудно изпълними задачи”, категоричен е Панчугов.

По думите на Панчугов  това, което не е било видяно като подход на правене на политика е било опи да се изговорят проблемите, да се намери тяхната същност, преди да се търсят решения за тях.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.