Причината - липсата на расово разнообразие

NBC се отказа от излъчването на церемонията за наградите "Златен глобус" през 2022 г. Реакцията на американската телевизионна мрежа е вследствие на негативизма в Холивуд относно етиката на организацията и липсата на разнообразие в редиците й.

Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която присъжда наградите "Златен глобус", се съгласи да приеме в редиците си повече чернокожи журналисти и да направи други промени през следващите 18 месеца.  От NBC първоначално приветстваха плана, но по-късно заявиха, че ще изчакат, за да видят дали реформите ще сработят.​

 

 

Мария Бакалова сияе на червения килим (ВИДЕО+СНИМКИ)

От Асоциацията заявиха, че до август тази година ще наемат нов главен изпълнителен директор, ще добавят 20 нови журналисти, ще одобрят нов кодекс на поведение и ще осигурят обучение с цел постигане на разнообразие и борба със сексуалния тормоз, тъй като по-рано бяха обвинени и в сексисъм и расисъм. 

Холивудският актьор Том Круз се е присъединил към бунта, воден от стрийминг платформи и студиа, връщайки трите статуетки "Златен глобус" за ролите си във филмите "Джери Магуайър", "Магнолия" и "Роден на четвърти юли".

Одобриха големи промени в правилата на наградите „Златен глобус“ (ВИДЕО)

Холивудската звезда Скарлет Йохансон също отправи призив към колегите си   да "се отдръпнат" от организацията и събитията, свързани с наградите "Златен глобус".