При поредния огън между Израел и Палестина има загинали

В Ивицата Газа рухна 13-етажна жилищна сграда, след като по нея бе нанесен въздушен удар от Израел, съобщиха очевидци, цитирани от Ройтерс. В нея се е помещавал офис, използван от политическото ръководство на ислямистката групировка "Хамас", която управлява Ивицата Газа.

Палестинска ракета порази кола в Южен Израел, има пострадали

Израел изпрати днес 80 военни самолета да бомбардират палестинския анклав и струпа танкове по границата, след като израелски градове бяха обстреляни с ракети за втори пореден ден. По информация на очевидци обитателите на сградата и живеещите в околностите са били предупредени да се евакуират около час преди удара.

Редица страни призоваха за деескалация на напрежението в Близкия изток

Гъсти облаци черен дим се издигат над зданието, разположено на около 150 метра от местното бюро на Франс прес, съобщи френската агенция. Бомбардировката нанесе щети и по съседни сгради. Властите в Газа засега не са съобщили за ранени или загинали.

Палестинската групировка "Хамас" съобщи, че е изстреляла 130 ракети срещу Тел Авив. В израелския град вият сирени за тревога. Ракета е улучила сграда в предградие на Тел Авив, съобщи местна телевизия. 

"Изпълняваме обещанието си, като извършваме масиран ракетен обстрел срещу Тел Авив и предградията му със 130 ракети в отговор на атаките на врага срещу жилищни блокове", каза въоръженото крило на "Хамас" в комюнике.

Съобщава се за загинала жена и най-малко един ранен в Тел Авив. Международното летище "Бен Гурион" спря всичките си полети. Палестинец бе убит, а друг бе ранен по-рано днес от израелски военни в северната част на Западния бряг, съобщи палестински източник. По думите му и двамата са служители на палестинското разузнаване.

Източник: БТА