Ръководителите на учебните заведения не искат промени в матурите и НВО

Директори на училища настояват от 1 юни да се възстанови присъственото обучение за всички ученици, съобщава Диян Стаматов - председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България /СРСНПБ/, който е и директор на 119-то Средно училище "Акад. Михаил Арнаудов" в София. 

Обявиха кога част от учениците се връщат в клас (ЗАПОВЕД)

Според Стаматов училищните директори призовават да не се правят промени при държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване.

Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще преминат, както са планирани и организирани от досегашния екип на Министерството на образованието и науката. Това заяви вчера служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, който прие поста от своя предшественик Красимир Вълчев.

ВЛАСТТА - ПРЕДАДЕНА: Първите думи на служебните министри (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Да започнем нормално, от началото на юни - всички присъствено, ако това разрешават условията. И отново, да започнем нормално - присъствено, в началото на следващата учебна година. И много важно - в настоящата ситуация да не се правят никакви резки движения и промени от управляващите по отношение на образователната система", настоява Стаматов.

Източник: БТА