Става дума да "продължаваща вражда" между групи, известни на властите

Деветима души са ранени при стрелба снощи в столицата на американския щат Роуд айлънд, определена от местната полиция като най-голямата в историята на града, предаде Асошиейтед прес.

Поредна стрелба с убити в САЩ

От деветимата пострадали трима са в критично състояние след стрелбата, избухнала малко преди 19 ч. снощи, съобщи пред журналисти началникът на полицията в Провидънс полковник Хю Клемънтс, който беше на местопрестъплението.

Полицейският началник каза, че са били използвани много оръжия и става дума да "продължаваща вражда" между групи, известни на властите. Стрелбата започнала с изстрели от автомобил срещу къща. Човек или хора вътре в къщата отвърнали на огъня. Стрелбата е избухнала в югоизточния квартал Уошингтън парк.

Стрелба на „Таймс скуеър” в Ню Йорк (ВИДЕО)

Очевидци разкриха, че извън къщата са произведени много изстрели. Полицейският началник по-късно уточни, че е стреляно десетки пъти. По земята е имало няколко десетки гилзи. За момента не са извършени арести, тъй като разследването е в начална фаза. Детективи разпитват ранени в болниците. Пострадалите са на възраст между 19 и 25 години.

Източник: БТА