По думите му това се потвърждава от факта, че са избрани за служебни министри Янаки Стоилов и Бойко Рашков

"Парламентът обедини различни крила на политическите виждания. Корнелия Нинова се опита когато върна мандата да направи така, че президентът да трябва да се съобрази с БСП, ако иска да назначи някой от неговите съпартийци". Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" социологът Кольо Колев.

По думите му това се потвърждава от избраните за служебни министри Янаки Стоилов и Бойко Рашков, които не са от поддръжниците на Нинова. А с местата на членове на БСП в експертния кабинет има жест, но и дистанциране.

Според Колев президентът е избрал лица с различни политически виждания защото има кадърни хора и от „лявото“, и от „дясното“ пространство.

Ще успеят ли депутатите да се разберат?

"Експертите от служебния кабинет трябва да имат опит. Радев избира това, което има на пазара, който е кадърен. Съвместяват две идеи - махане на ГЕРБ от власт и слагане на добре изглеждащи и квалифицирани хора", смята социологът.

"Протестът постигна само това да отстрани ГЕРБ, но не и да създаде алтернативно управление. Служебното правителство изглежда добре, може да бъде такова", сподели още Кольо Колев.

Той смята, че "Има такъв народ" са показали, че властта не ги интересува.

Колев прогнозира, че ГЕРБ ще спечели следващите избори с още по-нисък резултат и определи като напълно възможно ВМРО, "Българско лято" или "Възраждане" също да намерят място в НС.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.