Туризмът в двете страни очаква да се съживи след тежката година

В Испания плажовете бяха изпълнени до краен предел. Причината - това беше първият уикенд след локдауна. Хиляди се стекоха в курортните градове, като спазването на дистанция изглеждаше доста трудно.

Испанците чакаха с нетърпение края на ограниченията. Миналата година беше катастрофална за туристическия бизнес в страната. Броят на чуждестранните туристи намаля с 80 процента в разгара на пандемията.

В Португалия също се надяват туризма да се съживи. От този уикенд отпаднаха ограниченията за пътуване от Великобритания. 

"Аз живея в Лагос и тук много хора разчитат на туризма. По разумен начин трябва да отворим обектите. Нека се спазват правилата, но нормализирането на живота определено трябва да продължи.", смята британецът Ед, който живее в страната.

"От утре очакваме много клиенти от Англия. Британците са редовни посетители. Имаме някои притеснения. Хората там са ваксинирани и има опасност да дойдат тук и да не спазват мерките. А тук повечето хора не са ваксинирани", притеснява се управителят на ресторант в Албуфейра Мариса Виера.

ПИТАЙ ЗА ВАКСИНИТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК