Филмът е хит в Пекин след премиерата си на 21 май

Американският актьор и звезда на кеча Джон Сина се извини на китайските си фенове, след като нарече Тайван "страна" в интервю по повод новия филм, в който участва, "Бързи и яростни 9".

В интервю за тайванския тв канал Ти Ви Би ЕС по-рано този месец 44-годишният Сина каза, че Тайван ще е първата "страна", в която публиката ще види новия филм. Китай определя Тайван като своя провинция, а властите на острова отхвърлят това, отбелязва Ройтерс.

„БЪРЗИ И ЯРОСТНИ“ 9: Вин Дизел и Джон Сина се изправят един срещу друг

"Направих една грешка. Много, много съжалявам за тази грешка", каза Сина на мандарин във видеозапис, публикуван в акаунта му в социалната мрежа Уейбо, популярна в Китай. "Обичам и уважавам Китай и китайския народ", добави звездата.

Извинението му обаче не беше достатъчно за немалка част от потребителите на социалните мрежи в Китай. "Моля, кажи на мандарин, че Тайван е част от Китай. В противен случай няма да те разберем", гласеше един от коментарите под извинението на Сина, получил най-много харесвания.

Отново отложиха премиерата на “Бързи и яростни 9“

И в САЩ имаше неодобрение на извинението. "Може ли някой да помогне на Сина да намери гръбнака си?", написа в Twitter  Мат Каролиън, мениджър на новинарския сайт Boston.com. Бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпео също реагира критично. "Така ниско се поклони пред Китайската комунистическа партия, че дори не те виждам", написа той в Twitter.

Филмът "Бързи и яростни 9" е хит в континентален Китай след премиерата си на 21 май. От общите приходи на филма през последния уикенд в размер на 162 милиона долара, 135 милиона долара са от прожекции в Китай.

Източник: БТА