"1/3 от тях са от БСП", смята съпредседателят на партията „Изправи се! Мутри вън!

82-ма политици са били подслушвани у нас, като 1/3 от тях са от БСП. Това обяви в студиото на „Здравей България” адвокат Николай Хаджигенов, съпредседателят на партията „Изправи се! Мутри вън!". СРС-та са били прилагани както по време на протестите, така и преди изборите, твърди Хаджигенов. Според него разрешения за подслушванията са издавани от Специализирания наказателен съд. 

Отстраниха шефа на ДАНС, той съзря руски шпиони зад мотивите (ОБЗОР)

По думите му със сигурност и самият той е сред подслушваните политици. „Работили са три служби – ГДБОП, ДАНС и "Вътрешна сигурност". Всеки мобилен оператор има служител по сигурността, който държи топли отношения с ДАНС и ГДБОП. На подслушването му е придадена формална законност", каза Хаджигенов.

Сменят шефа на ДАНС (ВИДЕО)

„Откакто ГЕРБ са на власт, всички руски служби живеят у нас необезпокоявано. Кои са руските шпиони – тримата български полковници ли? Това е смешна история. Димитър Георгиев беше личната вълшебна пръчица на премиера Борисов – щраква с пръсти - подслушване, щраква с пръсти - шпиони. Нека да не забравяме, че независимият главен прокурор Цацаров беше всяка сряда при Борисов на оперативка. Сегашният главен прокурор пък му говори на шефе. Тази лична вълшебна пръчица трябваше да си отиде", заяви съпредседателят на .„Изправи се! Мутри вън!" относно отстранения шеф на ДАНС.

Той коментира и какво смята за новия председател на ДАНС - Пламен Тончев. 

„Нямам представа дали това е правилният човек за позицията, но съдейки по служебната му биография, той е достатъчно компетентен", заяви Хаджигенов.

Целия разговор гледайте във видеото.

СКАНДАЛЪТ С ПОДСЛУШВАНИЯТА: Какво ще се случи с шефовете на службите?