Семейството ще търси обезщетение за нарянаванията, получени от дъщеря им

9-годишно дете пострада сериозно, след като падна в шахта на улица в Несебър. По думите на близките на детето - в този момент шахтата не е била обезопасена. Инцидентът е станал на 22 май, докато децата играели на улицата, която е в ремонт заради подмяна на водопроводната мрежа в района.

Вечерта на 22 май  дъщерята на Марияна попада във водопроводна шахта, докато играела с братовчедка си на улицата. Жената разбира за инцидента от виковете на племеницата си. На място се притекли и съседи, които помогнали на детето. "Тя седеше до дупката. Цялата  трепереше. Единият й крак беше одраскан", разказва майката на пострадалото дете Мариана Костадинова.

Стана ясно как е било убито 8-годишното момче в Мездра

До инцидента двете момичета седели и си говорели в близост до шахтата, която по думите им тогава не била обезопасена. "Паднах, защото някак си обувката ми се изплъзна  и паднах в пропастта", спомня си детето, което е със сериозни наранявания и по двата крака. Шахтата вече е обезопасена и обградена с мрежа.
 
NOVA потърси за коментар "Водоснабдяване и канализация" - Бургас, които извършват подмяната на водопроводната мрежа на улицата, на която станал инцидентът.

Синини и наранявания по гърба на дете: Какво се е случило в яслата?
 
"Всеки един обект, върху който работи ВиК – Бргас, е надлежно обезопасен. Тази улица е една от главните улици в град Несебър и когато е започнало нейното разкопаване за полагане на тръби, през януари месец тази година, по инструкция  всяка една фирма е длъжна да спазва мерките за контрол и сигурност. Така че мога да ви гарантирам, че тази улица наистина е била обезопазена. Какво е станало впоследствие и защо е паднало детето, за което искрено съжалявам за този случай, но искам да повторя - една улица не е  място за игра, това е строителна площадка, не е детска площадка", категоричен е Димитър Гюров от  ВиК – Бургас.
 
Въпреки обяснението на  ВиК в  района на инцидента в Несебър са започнали събирането на подписка с искане ремонтът на улиците, започнал в началото на годината да завърши в срок. От дружеството са категорични,че ремонтът ще завърши в предвидения срок- краят на месец юни. Семейството ще търси обезщетение за нарянаванията, получени от дъщеря им по време на ремонта.