Николай Фарфаров оказал първа помощ на момченцето

Учител по физкултура спаси дете в Разлог. 4-годишно момченце от града било блъснато от лек автомобил и вследствие на удара си глътнало езика. Тогава на помощ се притекъл Николай Фарфаров. Той бил с детето си в парка. Внезапно чул звук от спирачки на автомобил и първоначално си помислил, че става дума за лека катастрофа на съседната улица. 

„Чух писъците на бабата на пострадалото дете. Това ми привлече вниманието и по възможно най-бързия начин изтичах до мястото на инцидента”, разказа мъжът.

Там Фарфаров вижда група изплашени хора и дете в безсъзнание.

„Видях бабата, прегърнала внучето си, което беше в доста тежко състояние. Аз изблъсках бабата, защото можеше да влоши състоянието на детенцето и установих, че то си е глътнало езика. Успях да му помогна”, разказа още Николай.

Мъж рискува живота си, за да изведе съседка от горящата й къща

След това учителят дал вода на детето и направил всичко възможно да го държи будно.

Бащата на детето разбрал за инцидента и веднага пристигнал на мястото, където видял учителя, с когото са приятели от деца.

Фарфаров разказва, че не е имал никакво време за колебание, когато е видял задушаващото се дете.

„Действах напълно импулсивно. Занимавам се със спорт от много години и съм преминал медицинска подготовка”, обясни учителят.

Детето е претърпяло операция на крака и вече си е вкъщи. Инцидентът е станал на два метра от пешеходна пътека. Шофьорът, блъснал детето, е избягал.