Вижте какво още каза той в студиото на „Събуди се"

Трусове в здравната система. Правителството отстрани цялото ръководство на болница „Лозенец” в София. Заради обвинения за извършване на съмнителни трансплантации и източване на Здравната каса чрез фиктивни пациенти.

„В Ориента, където ние живеем, независимо, че сме членове на цивилизования Европейски съюз очевидно такива неща могат да стават”, коментира бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, който е специалист по анестезиология и интензивно лечение във ВМА.

Новият директор на "Лозенец": Ще направя всичко възможно да изчистя името на болницата

„Това, което се случва, не е трус в здравеопазването. Това е разрушаване и то на една от основите, на която стъпва като цяло човешкото общуване, а това е даряването”, каза още той.

„Другите теми за схеми с приети, неприети, са банални. Не са ги измислили в болница „Лозенец”. Това е система, която функционира и на други места”, посочи още той. И допълни: „Ако това с трансплантациите се окаже, че е така, то трябва да бъде посечено с огън и меч”.

Кацаров: Незаконни трансплантации и злоупотреби в болница „Лозенец“, сменям ръководството (ВИДЕО)

„Прогнозата ми, която се надявам, че няма да се случи е, че по този случай ще бъдат наказани две секретарки и три санитарки", коментира още Мирослав Ненков.

„Ако всичко това остане ненаказано, това ще разруши усилията на огромен брой специалисти, които се занимават с трансплантации в страната”, категоричен бе той.

Целия разговор гледайте във видеото.