Нападението над продавача на чорапи в "Капана" възмути цяла България

Митко – продавачът на чорапи от Пловдив, който беше нападнат от собственик на заведение в „Капана”, се надява на обезщетение от 10 хиляди лева от бизнесмена, обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Докато съдът се произнесе, един собственик на ресторант в града, изяви готовност да му подаде ръка. Нурелдин Елтамими е юрист, музикален анализатор и писател от Египет. От няколко години обаче е оставил тези занимания на втори план.  

"Много харесвам готвенето, кухнята. Това за мен е страст. Имам мечта - да имам ресторант", разказва ресторантьорът Нурелдин Елтамим. 

След агресията: Първи разказ на нападнатия продавач на чорапи (ВИДЕО)

Така за известно време животът му е разкъсан между ресторанта в Пловдив и търговското право в Кайро и Женева. Динамиката на ресторантьорството обаче надделява. 

Нурелдин разказва на какво са го учили от дете. Има египетска легенда, според която ако някой разполага с храна, но не я споделя, вечер крокодил от Нил ще изяде всичко, което има. Културата, с която е израснал го подтиква да сложи този надпис пред ресторанта си: „Ако сте гладни и нямате пари, хапнете безплатно при нас“. 

"Ако ти даваш за бедните хора и живееш за другите хора, ще имаш щастие и ще имаш пари ", казва Нурелдин. 

Арестуваха ресторантьорa, нападнал Митко от Пловдив (ВИДЕО)

Така в полезрението му още преди 3 години попада и Митко. "Той работи много и не лъже, не прави далавера. Той продава нещо", посочва ресторантьорът. 

Нурелдин обаче мести ресторанта си и пътищата им се разминават. Години по-късно египтянинът попада на кадрите с побоя. Нападение, което възмути цяла България. Гледка, която кара и кръвта на Нурелдин да кипне. Случилото се го кара да се застъпи за Митко. Сега е решил да отдели 10-те хил лева, които продавачът на чорапи поиска като обезщетение от нападналия го бизнесмен Ивайло Дадански. 

Повече по темата гледайте във видеото.