Сега кандидатите са 7

Благоевград от днес е в предизборна кампания. На 27 юни в града ще се проведат частични избори за кмет, а кандидатите за градоначалник днес се събраха на среща, инициирана от областния управител Николай Шушков.

Кандидатите за кмет си обещаха феърплей и честна кампания в следващите седмици. Благоевградчани ще трябва да избират нов градоначалник, само година и половина след последните местни избори. Тогава вотът спечели Румен Томов, но съдът го свали предсрочно от поста заради незаконно участие в търговско дружество. Сега кандидатите са 7.

„Партии много, но Благоевград е един и затова всички трябва да сме обединени към идеи за развитието на града и за по-доброто бъдеще”, казва Андон Тодоров, независим кандидат, подкрепен от ГЕРБ.

„Позитивна кампания, аз винаги съм призовавал за позитивна кампания, защото считам, че само стремежът ни към добро може да ни води в правилната посока”, заяви Илко Стоянов, кандидат на „Има такъв народ“.

„Поне от моя страна ще бъде така, знаете моя характер, аз съм позитивно настроен човек, пожелавам на всички успех и нека по-добрият победи”, каза Румен Томов, независим кандидат, подкрепен от БСП.