Той надви аржентинеца Диего Шварцман

Рафаел Надал продължава похода към рекордна 14-а титла на „Ролан Гарос”. Кралят на клея се класира на полуфиналите след победа над аржентинеца Диего Шварцман с 6:3, 4:6, 6:4, 6:0 за 2:48 часа игра, съобщава Gong.bg.

Надал стартира уверено в Париж

Надал загуби сет, с което прекъсна серията си на 36 поредни спечелени сета в Париж, но това само допълнително мотивира Матадора, който в четвъртия сет не даде и гейм на съперника.


Испанецът стартира добре и спечели първия сет с 6:3. Той допусна пробив във втория гейм на втория сет и изоставаше с 0:3. След това изравни за 4:4, но нов пробив в десетия гейм помогна на Шварцман да направи нещо рядко срещано - да вземе сет от Надал на „Ролан Гарос”. Надал губеше с 3:4 в третия сет, но стабилизира играта си и взе девет поредни гейма и спечели мача.

Скандал разтърси "Ролан Гарос" (СНИМКИ)


​„Диего е неудобен съперник за мен. Започнах лошо втория сет, после направих двойна грешка в критичен момент, но след това заиграх по-агресивно и съм доволен. Благодаря на публиката, хубаво е отново да видя толкова зрители на корта. Това е най-важният турнир в моята кариера и съм щастлив отново да бъда тук”, каза Надал след мача.

На полуфиналите испанецът очаква победителя от четвъртфиналния сблъсък между Новак Джокович и Матео Беретини.