Той посочи, че са се водили преговори от около шест месеца

Спряганият за нов собственик на „Левски” Джоузеф Диксън обяви, че планира да извърши огромна инвестиция в размер на 250 милиона лева в отбора. Той потвърди, че иска да изготви проект, чрез който столичният клуб да може да се превърне в самоиздържащ се в близките години, пише Gong.bg.

Това ли е новият собственик на „Левски”?

„Преговаряме от около шест месеца. Това е най-голямата спортна марка в държавата. Идеята е да инвестираме не само в построяването на нов стадион, а и в търговски център. Гледаме на тази инвестиция в дългосрочен план и този футболен клуб да може да се издържа сам. Независимо дали аз съм собственик, или някой друг - искам да се изкарват средства, без да е необходимо инвеститор да влага непрестанно пари”, продължи Диксън.

Снимка: БТА

Той заяви, че не представлява никого. „Акциите ще бъдат в България и в дружество, което ще бъде контролирано от САЩ. То е моя собственост и ще се ръководи от мен”, уточни инвеститорът.

„Левски” ще има нов собственик (ВИДЕО)

От думите на Диксън стана ясно, че Наско Сираков ще остане като президент в клуба.

„Господин Стоилов е нашият първи избор за треньор, той е предпочитаната фигура. Сега преговаряме с него. Знаем и за успехите на Стоилов със Сираков. Вярваме, че след този труден период, трябва да гарантираме на феновете нещо добро”, каза още той.

Диксън сподели, че Благой Георгиев е бил в основата на идването му в България. Британецът заяви, че бившият български национал го е запознал с всичко важно около „сините”, така че при евентуална сделка той ще има основна роля в клуба.