Тя го е разпитвала за Путин и Си Цзинпин, обясни президентът

Президентът на САЩ Джо Байдън и първата дама Джил Байдън пиха чай с кралица Елизабет в замъка Уиндзор. Те пристигнаха с президентския хеликоптер от Корнуол след края на тридневната среща на върха на Г-7.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

95-годишната кралица ги посрещна в двора на замъка, където президентската двойка бе приета тържествено с военни почести. 78-годишният Байдън е 13-ият американски президент, който се среща с британската кралица. Тя е приемала още четирима президенти на САЩ в Уиндзор - Доналд Тръмп през 2018 г., Барак Обама през 2016-а, Джордж У. Буш през 2008-а и Роналд Рейгън през 1982 г.

Защо Елизабет Втора чества рождения си ден два пъти в годината?

Снимка: GettyImages

Първата среща на Байдън с кралицата е била през ноември 1982 г., когато той пътувал до Великобритания като сенатор за заседание на Британско-американската парламентарна група, съобщи Белият дом днес. 

Президентът на САЩ с първа визита отвъд Океана (СНИМКИ)

Пред журналисти след чая при кралицата Байдън разказа, че тя го разпитвала за Путин и Си Цзинпин, предаде Ройтерс. Президентът беше изключително щедър на похвали към монарха.

„Тя бе изключително любезна, имахме страхотен разговор, много дълъг. Не мисля, че ще се обиди, но тя ми напомняше за моята майка”, сподели президентът след визитата в Уиндзор, продължила около час.

След това Байдън и съпругата му отпътуваха за Брюксел.

Източник: БТА