Коментар от спортния журналист Александър Костадинов

Ще продължи ли с футболната си кариера Кристиан Екирсен? Този въпрос възникна, след като той колабира на терена в събота. Ужасяващата сцена се разигра в края на първото полувреме на мача Дания - Финландия от група Б на UEFA EURO 2020.

 Голямата звезда на Дания падна на терена и мачът беше моментално прекъснат.

Само за този сезон футболистът на „Интер” е изиграл 31 мача. А всички лекари, които се грижат за него, казват, че е бил в изключително добра форма.

Кристиан Ериксен от болницата: Няма да се предам

„Излиза въпросът дали не са прекалено на гъсто двубоите, които професионалните футболисти играят за сезон. Има футболисти, които са играли по близо 50 мача”, коментира журналистът Александър Костадинов. 

Той припомни, че колабирането на Ериксен не е прецедент. „През 2012 г., на финала на FA Cup между „Тотнъм” и „Болтън”, 23-годишният Фабрис Муамба изпада в кома за 78 минути. Спасен е от фен, който се оказва сърдечносъдов лекар. Той слиза от трибуните и го връща към живота”, припомни Костадинов.

 

 

Д-р Валентин Великов пък е един от лекарите, участвали в спасяването на Кристиан Ериксен. Точно преди една година той е дал интервю за Краси Боев. Тогава д-р Великов се грижи за футболистите на „Лудогорец” по време на карантината заради COVID-19. Какво сподели тогава д-р Великов - гледайте във видеото. 

А тази вечер ще има още едно българско участие UEFA EURO 2020. Георги Кабаков, най-добрият съдия в момента в България, ще бъде четвърти арбитър на двубоя Шотландия-Чехия. Петият арбитър ще е Мартин Маргаритов, асистент на Кабаков.

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.  

Звездата на Дания колабира на терена, на трибуните се молят за живота му (СНИМКИ+ВИДЕО)

Състоянието на Ериксен е стабилно, в болница е (ВИДЕО+СНИМКИ)

ВСИЧКО ЗА ИНЦИДЕНТА С ЕРИКСЕН ЧЕТЕТЕ ТУК