Обявен е оранжев код за опасно време

В сряда отново времето ще е по-динамично в източната половина на страната. Там преваляванията ще са почти през целия ден, следобед - с гръмотевици. На запад денят ще започне с повече слънце, облачността ще е по-значителна в планините. Там ще има и следобедни превалявания. Вятърът в областите на изток ще е със силни пориви. Температурите в топлата част на деня ще са в широки граници – от 20-21 на изток до 28-29 - в западните райони.

За деня е в сила оранжев код за опасно време в областите по крайбрежието, с очаквани валежни количества до 40-50 литра на квадратен метър.

Оранжев код за опасно време в сряда

В планините днес се очакват значителни валежи в източните масиви на Стара планина, в Странджа и Сакар. На запад времето ще е по-спокойно с валежи следобед. Дневните температури ще са от 9 до 16 градуса. Силен вятър се очаква по склоновете на Стара планина и в Родопите.

По крайбрежието ще бъде облачно с интензивни валежи следобед. Очакват се и гръмотевични бури. Температурата и на въздуха, и на морската вода ще бъде между 18-21 градуса.

До края на седмицата времето ще е динамично, с чести следобедни валежи с гръмотевици. Температурите в топлата част на деня ще са около 25-26 градуса, с леко понижение в събота и тенденция към летни стойности от около и над 30 градуса в началото на астрономическото лято.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.