Мачът завърши при резултат 1:0

За първи път в историята си Германия загуби откриващия си мач на Европейско първенство. Франция надви Бундестима с един на нула след драматичен двубой на "Алианц Арена" в Мюнхен.

Решаващото попадение беше дело на германския защитник Матс Хумелс, който допусна автогол още в 20-ата минута на мача. Така, от началото на Европейското вече са отбелязани три автогола, което изравнява рекорда за всички времена. Сега обаче те са отбелязани в рамките само на 12 мача.

По-рано, Португалия нанесе класическа победа с три на нула над Унгария. Две от попаденията бяха на звездата на тима, Кристиано Роналдо. Той стана първият футболист в историята, който участва  и който реализира поне по един гол на пет Евротурнира.

Роналдо е вече и водещ реализатор в историята на Европейските първенства. Той има 11 гола, изпреварвайки Мишел Платини, който е с девет.

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.