Вижте какво би могло да забави пускането на отсечката между Чирпан и Стара Загора

Нови въпросителни около срока, в който трябва да завърши ремонта на магистрала "Тракия". След като вчера от Пътната агенция посочиха средата на юли като възможен край, днес уточниха пред NOVA, че всичко зависи от времето.

Дъждовете от последните седмици и 500 метра мрежа, неправилно поставена по платното са причините, заради които ремонтът на Тракия ще продължи поне до средата на юли. сега проблемата мрежа трябва да бъде премахната и положена наново.

След това идва факторът време. Ако продължава да вали, срокът на ремонта ще се удължи.  И така ще трябва да продължим да пътуваме през обходния маршрут вероятно до края на юли.

По договор, крайният срок за ремонта между Чирпан и Стара Загора е средата на юли.

„Днес аз лично бях на „Тракия” ….към момента нещата текат по график. Но при влошаване на метеорологичната обстановка от гледна точка на дъждове е възможно. Няма да допуснем компромиси с качеството”, заяви инж. Даниел Иваничков, Агенция „Пътна инфраструктура”.

Удължават ремонтa на АМ "Тракия" (ВИДЕО)

Крайни прогнози било рано да се правят. „Вие сами виждате, че една седмица вали постоянно. Не сме полагали пластове, защото после щяхте да дойдете и да кажете АПИ полага по време на валежи”, посочи Иваничков.

Отделно са били установени и "дребни" нарушения при ремонта.

„Един от материалите не беше монтиран съгласно изискванията. Участъкът е една мрежа, така наречената армираща мрежа, като участъкът е малко под 500 метра. Ако мрежата не е закована и не е монтирана като хората, е възможно да се наложи да се отстрани асфалтовият пласт, който е над нея”, категоричен е инженерът.

Катастрофа затвори пътя към морето, отбиваха "Тракия" през Димитровград (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отговорността е на фирмата изпълнител. „Изпълнителят е длъжен и ще осигури необходимото качество, т.е. премахва всичко, което не е монтирано и не е достигнато показателите си за собствена сметка. Надявам се на разбиране от страна на гражданите, че временното неудобство, което създаваме, ще им осигури безопасно пътуване по целите 52 километра от „Тракия”.

Обходният маршрут остава през село Ракитница. През последните седмици там всеки уикенд се образува сериозно задръстване. А от АПИ съветват пътуващите да използват Подбалканския път.