Къде и как е регламентирана почивката с домашен любимец

Времето навън се стопли и активният летен сезон да започва с пълна сила. Време е за стягане на багаж и отпътуване. За някои обаче, преди да се стигне до тези финални стъпки, има дълга организация. Морето за хората с домашни любимци се оказва бягане с препятствия. Какви предизвикателства срещат любителите на четириногите преди да обуят джапанките?

Паркове, градинки и тесни пътеки под жаркото слънце на големия град. За Лили това е ежедневие, тъй като е горд собственик не на едно, а на две кучета.

8-те лапи познават не само пътеките в този парк. Лили ги е водила на доста места. Един от триковете за щастливо пътуване е да ги разходи преди да поемат на дълъг път. Но това далеч не единствената подготовка.

Първа трудност – къде ще отседнат. Проверка в един от най-популярните сайтове за търсене на хотели показва, че от близо 1 000 хотела със свободни стаи за края на август в един от предпочитаните курорти у нас, само 227 хотела приемат домашни любимци. Това означава, че по-малко от 1 четвърт от хотелиерите са готови да настанят с кучето ви. Някои оставят опцията pet friendly, за да привлекат клиенти. Но в крайна сметка се оказва, че имат скрити условия.

Повече по темата гледайте във видеото