Сред темите, които се очакват да обсъдят, е пандемията

Германската канцлерка Ангела Меркел ще посети британската кралица Елизабет Втора в замъка "Уиндзор" по време на визитата си във Великобритания тази седмица, съобщи днес Бъкингамският дворец, цитиран от Ройтерс.

Кралица Елизабет започна едноседмична обиколка в Шотландия (СНИМКИ+ВИДЕО)

Срещата между германската канцлерка и британската кралица ще се състои в петък следобед, уточни в комюнике Бъкингамският дворец, цитиран от Франс прес. Двете се срещнаха в средата на юни по време на срещата на върха на Г-7 в Корнуол, припомня агенцията.

Германската лидерка ще се срещне с 95-годишната британска кралица в същия ден, в който е предвидено да разговаря с премиера Борис Джонсън в официалната му извънградска резиденция "Чекърс".

Британската кралица се срещна с Борис Джонсън за първи път от март 2020 г.

Сред темите, които се очакват да обсъдят двамата лидери, е пандемията от коронавируса. Канцлерката призовава 27-те страни от Европейския съюз да се съгласят да наложат карантина на пътници, идващи от Великобритания, за да избегне преноса на варианта Делта на континента.

Меркел, която ръководи най-голямата икономика в Европа през последните 16 години, но се отказа да се кандидатира за още един мандат на изборите през септември, предстои също да посети САЩ и да се срещне с президента Джо Байдън на 15 юли, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА