Коалиции с партии на статуквото няма да правим, категоричен е зам.-председателят на „Има такъв народ”

„За да има стабилно правителство, говорим чисто теоретично – дали ще е на една партия или на три партии – би било добре да има поне 121 депутати от тези партии. Ние, както вече заявихме, коалиция с партии на статуквото няма да правим. Няма страшно да има и трети, и четвърти избори”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Тошко Йорданов, заместник-председател на „Има такъв народ”, водач в Пловдив-град и Пловдив- област, в отговор на въпрос с кого би се коалирала политическата формация след вота.

ГОВОРЯТ СЦЕНАРИСТИТЕ: Прогнозите на Филип Станев и Ивайло Вълчев от "Има такъв народ" за вота (ВИДЕО)

По думите му, ако българският народ иска промяна и продължаване на промените, започнати от служебния кабинет, би следвало всички да излязат и да гласуват. „Хората трябва да гласуват така, както го усещат. Надявам се не за някоя от партиите от статуквото. Надявам се хората да осъзнаят, че промените се случват само през избори. Ние знаем как ще постъпим при всеки един възможен вариант. Ще постъпим отговорно”, каза още Йорданов.

Според него не е нужно да се състави правителство на всяка цена. Трябвало то да свърши конкретна работа.

Слави Трифонов: „Изчегъртването“ звучи все по-точно и обективно

„Ако избирателят прецени, че трите така наречени партии на протеста заслужават доверие, ще бъде по-практично и по-лесно да се сформира правителство и да се свършат конкретни неща. Тази мантра, че ще бъдем патерица на ГЕРБ е абсолютна глупост”, категоричен бе Йорданов.

По отношение на премиера, който биха предложили, ако спечелят изборите, Йорданов беше категоричен: „Ако сме в положение, в което да представим кабинет, ще представим такъв. Премиерът ще е по-скоро експерт – това е най-логичното”.  

В разговора участие взе и Пламен Данаилов, кандидат за депутат от листата на „Има такъв народ” в 23 МИР-София. "Винаги съм симпатизирал на идеите, които е отстоявало шоуто през годините, а и в последствие, това което се направи като национален референдум, което за мое най-голямо съжаление не успя да се превърне в задължителен закон", заяви той в отговор на въпроса какво да е накарало да се присъедини към "Има такъв народ". 

Повече гледайте във видеото.