Младеж поваля на земята с удар мъж

Фрапиращ случай на насилие над човек в Русе. Във вторник вечерта в социална мрежа бе разпространен клип, от който се вижда как младеж прави бойни стойки пред мъж и накрая с удар го поваля на земята.

Побойникът бе идентифициран от много хора в социалната мрежа. Възмущението на русенци достигна до там, че снощи група мъже се събраха пред блока, в който живее и се опитаха да се саморазправят с него. Кой е жертвата все още не е ясно.

Целенасочената агресия към човек, както и фактът, че е снимана и гарнирана с подигравки, стана повод десетки мъже да се опитат да линчуват нападателя

„Не е правилно да бие невинен човек и да се направи на голям герой. Двама са застанали зад камерата, единият снима и другият се прави на бабаит”, разказват жители на Русе.

В профила си младежът съобщава, че тренира в спортното училище. Наша проверка показа, че бил състезател по кану-каяк, но е напуснал този спорт и се е преместил в друг. На въпрос дали побойникът е техен ученик, директорката на Спортното училище нито потвърди, нито отрече и отказа информация. Възмутените от действията му обаче разказаха, че рядко ходел на училище, движел се в лоша компания и не за първи път му се случвало да бие беззащитни и да разпространява кадри с насилие.

Момчето живеело само с баба си, а жената отказа да говори.

От полицията в Русе съобщиха, че са се самосезирали от клипа и са започнали проверка. След приключването й щели да предадат материалите в прокуратурата.

Повече по темата гледайте във видеото