Той обясни и защо БСП няма да подкрепи правителство на Трифонов

БСП няма да подкрепи предложения от „Има такъв народ” кабинет. Това заяви на брифинг във вторник лидерът на левицата Корнелия Нинова. Темата днес в студиото на „Здравей, България” коментира и зам.-председателят на столетницата Атанас Зафиров.

„Това се случва поради две основни причини. Първата е начинът, по който беше предложен този кабинет. Втората е списъкът с приоритети, ако изобщо можем да говорим за някакви приоритети. По-скоро това бяха някакви нахвърляни идеи, които не стана ясно как ще бъдат реализирани”, уточни той. 

БСП няма да подкрепи кабинета на „Има такъв народ”

Зафиров обясни, че през годините и по време на кампанията от БСП са имали няколко приоритета, зад които продължават да стоят. Сред тях били борбата със задкулисието и паралелната държава.

„Начинът, по който беше предложен този кабинет, отговаря на определението „задкулисие”. Навремето имаше един въпрос „Кой предложи Пеевски”. Сега бих попитал „Кой предложи Василев за премиер”. Не става ясно на какъв форум е взето това решение. Не става ясно и кой застава зад него”, каза още зам.-председателят на БСП.

Той изложи още няколко аргумента защо столетницата няма да подкрепи правителство на „Има такъв народ”: „Казахме, че трябва да се върне държавността в институциите, в парламента. Казахме, че трябва да има социална защита и това да се случва в Народното събрание. Трябва да има сигурност за българските граждани. Нищо от тези неща не пролича в анонса, който беше направен”, допълни Зафиров.

НА ПРАГА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ: Не е ясно кой ще даде подкрепа за кабинета "Василев" (ОБЗОР)

Зам.-председателят на БСП зададе и въпросите кой е решил да приватизира Българската банка за развитие. Попита още и чие е решението за концесиониране на магистралите.

„Твърдя, че ако г-н Трифонов беше дал тези предложения в предизборната си кампания - резултатите му щяха да бъдат много по-различни. Ако в миналия мандат беше предложил Николай Василев за премиер, резултатите му щяха да бъдат много по-различни. Затова задкулисие говорим”, посочи още той.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК