Служебното правителство изрази надежда за съставянето на работещо правителство

Неочаквано президентът Румен Радев нямаше официално изказване в Народното събрание. За сметка на това на влизане се спря за политически коментар два пъти. Първо с призив към народните представители за обединение около редовно правителство.

„Преди 3 месеца отправих ясни послания в тази посока. Те остават толкова актуални днес, колкото и тогава. Убеден съм, че народните представители осъзнават отговорността си да излъчат работещ кабинет. България не може да си позволи да пилее историческо време”, заяви Радев.

Минута по-късно коментира и доклада на европейската комисия.

„Тревожните констатации от страната и чужбина за състоянието на правосъдието, борбата с корупцията и медийната среда, трябва най-сетне да доведат до промени.

Премиерът Стефан Янев и министрите от служебния кабинет   също заявиха, че очакват редовно правителство, което да продължи започнатото от тях.

„В много от декларациите на политическите партии чух приоритети и визии, които съвпадат със започнатото от служебното правителство”, каза Янев.

„Необходими са дела, а не намерения. Необходимо е да се подобри организацията на съдебната дейност и да се промени законодателството”, каза Янаки Стоилов.

Министърът на икономиката Кирил Петков заяви, че този път не са водени разговори с него за участието му в кабинет на „Има такъв народ”.

„За мен е много важно да има постоянно правителство. Стискаме палци да има стабилност и да продължат започнатото през последните 9 седмици”, посочи Петков.

Велислав Минеков също изрази надежди за съставянето на работещо правителство.

Президентът Румен Радев заяви, че няма да бави процедурата по връчването на мандатите. А консултациите с партиите ще започнат в най-кратък срок. 

ВСИЧКО ЗА СТАРТА НА 46-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК