Прокуратурата иска доживотен затвор

Софийският апелативен съд отложи делото срещу Викторио Александров, обвинен за убийството на 23-годишната си приятелка Дарина и едногодишната им дъщеря Никол.

На първа инстанция съдът постанови, че мъжът трябва да излежи 20 години зад решетките и да изплати 400 000 лева кръвнина на родителите на Дарина Министерска. От прокуратурата обаче протестираха присъдата и поискаха доживотен затвор.

Прокуратурата: Присъдата на Викторио Александров е в разрез с морала и ценностите ни

Делото ще продължи на 1 октомври, тъй като магистратите допуснаха искането на частните обвинители (родителите на убитата Дарина) за допълнителен разпит на експертите, изготвили съдебно-психиатричната експертиза на подсъдимия. Родителите и прокуратурата искат изясняване на въпроса колко дълго може да продължи т.нар. кумулиран афект, за който е прието, че е определял действията на Викторио при двете убийства. Те бяха извършени в голям часови диапазон. Родителите на Дарина искат яснота и по въпроса дали преди всяко от двете престъпления е имало някакъв отключващ момент за въпросния кумулиран афект и какъв би могъл да е той.

Викторио Александров се призна за виновен за убийството на приятелката и детето си

Защитата на Викторио Александров, в лицето на адвокатите Петя Шопова и Коста Богацевски, се противопостави на искането, но съдът прие, че то е основателно.

По време на делото пред Народното събрание се събраха и протестиращи, които настояха за по-строго наказание.