Какъвто и кабинет да предложат, ще го нарекат четворната коалиция, заяви бившият премиер

„Не се съмнявам в искреността на „Има такъв народ” да направят промяна, въпросът е дали знаят как да подходят политически”. Това коментира в предаването „Събуди се” бившият премиер и настоящ лидер на ПЕС Сергей Станишев.

„Това първо движение беше доста смущаващо. Първо – защото беше обявено, без да се разговаря с всички останали, което създава огромно напрежение. Второто, което ме смути, е рязкото оттегляне на този кабинет без достатъчно основания или обяснения. Това, че във Facebook пише едно или друго за някого, не е достатъчно основания за мен. Това дава много опасен сигнал за бъдещето”, каза Станишев.

ИТН и ДБ: Имаме съвпадение по основни политически цели

„Каквото и правителство да се направи, предвид изпитанията, пред които е изправена България, през които ще трябва да минем, реформи се правят винаги, така че има и недоволни. Много лесно се огъват под натиска, а една управляваща партия трябва да носи на критики”, каза още Станишев.

 

 

С Николай Василев имали различни възгледи по редица икономически въпроси.

„Но това, което видях като проектокабинет, беше кабинет на професионалисти и експерти, който можеше да свърши работа“, коментира Станишев.

„От ИТН искат да бъдат нови и хубави и вечно обичани. Това няма как да стане, защото какъвто и кабинет да създадат, ще бъде наречен четворната коалиция", каза още Станишев.

Той коментира и поканата на ИТН за преговори към БСП и ДПС. По думите му, това е шанс за БСП да извоюва свои политики в този кабинет, ако го подкрепи.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК