Страната регистрира 5026 смъртни случая от COVID-19, въпреки трите локдауна

Ресторантите, пъбовете и баровете в Ирландия могат от днес отново да обслужват клиенти на закрито, при условие, че те представят ваксинационен сертификат, предаде Франс прес. Агенцията отбелязва, че това става в рамките на смекчаване на противоепидемичните мерки в страната.

Само хората, които са напълно ваксинирани или са прекарали коронавируса през последните шест месеца, ще могат да се хранят или да консумират напитки на закрито, като могат да взимат със себе си и децата си.

За да направят това, те ще трябва да представят цифровия сертификат за ваксинация срещу COVID-19 на Европейския съюз или ваксинационното си удостоверение от ирландската Служба за обществено здраве (HSE), заявиха властите.

Европа на бунт срещу въвеждането на задължителна ваксинация

Според правителствените директиви службата ще продължи да следи хората, които могат да седят заедно на една маса да не са повече от шестима, а заведенията да затварят до 23:30 ч.
Хотелиерският и ресторантьорският сектор на Ирландия претърпяха едни от най-тежките ограничения в Европа, тъй като страната регистрира 5026 смъртни случая от COVID-19, въпреки трите локдауна.

Хиляди протестират срещу ограниченията в центъра на Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)