Тя спечели бронзовото отличие на олимпийския турнир по борба

Българката Евелина Николова донесе нова радост за България. Тя спечели бронзовия медал на олимпийския турнир по борба за жени в категория до 57 кг. В малкия финал тя победи с категоричното 5:0 Валерия Коблова от Руския олимпийски комитет. Българката спечели с туш и грабна бронзовото отличие в Токио, пише Gong.bg.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Мачът започна с точка за българката, след като Коблова беше наказана за пасивност. След това Николова направи атака, която не само ѝ донесе четири точки, но и доведе до туш срещу съперничката, което ѝ спечели и бронзовия медал.

Както е известно, Николова загуби с технически туш и резултат 0:11 полуфинала в борцовия олимпийски турнир в Токио от представителката на Беларус Ирина Курачкина във вчерашния ден.

ЗЛАТО ЗА БЪЛГАРИЯ: Каратистката Ивет Горанова стъпи на олимпийския връх (СНИМКИ)

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изпрати поздравителен адрес до медалистката ни в турнира по борба на Олимпийските игри в Токио. „С това отличие за пореден път показвате силата на българската школа в женската борба. Благодаря за целия труд, който полагате, за да защитавате достойно честта на България. Напълно заслужихте мястото си сред най-добрите в света с огромния талант, професионализъм и воля за победа, които демонстрирахте в японската столица“, посочва министърът в поздравителния адрес до Евелина Николова.

ВСИЧКО ЗА ОЛИМПИАДАТА ЧЕТЕТЕ ТУК