Футболистът говори на прощална пресконференция

Лео Меси се разплака на пресконференцията, на която обяви, че напуска Барселона. Аржентинският нападател няколко минути не можа да се успокои, преди да започне изложението си. Меси е в Барселона откакто беше 13-годишно момче. След 17 сезона в първия отбор, той е рекордьор на клуба по вкарани голове и изиграни мачове.

Считан за един от най-добрите играчи в историята на футбола, Меси вече е свободен агент. Барселона и играчът искаха той да остане, но клубът не може да си позволи да му плаща дори след като Меси се съгласи да намали заплатата си. Той призна, че преговаря с френския ПСЖ, но това е само една от опциите за следващия му отбор.
 

 

„Толкова съм благодарен за любовта, която хората ми показаха през тези години“, каза легендата през сълзи.

ОФИЦИАЛНО: Легендарният футболист Лео Меси напуска "Барселона"

Вижте въпросите, на които отговори легендарният футболист

Как ще коментирате снимката с играчите на ПСЖ в Ибиса?

- Беше чиста случайност. Трябваше да се видя с Паредес и Ди Мария. Неймар се обади в този момент и му казах, че съм заедно с тях. Тогава той ни покани всички заедно. Направихме си снимка, пошегуваха се, казвайки ми да отида в ПСЖ и това бе всичко.

Би ли се върнал, за да си вземеш довиждане с феновете?

- Разбира се! Няма да бъде същото, защото правилният момент за това е сега, но за този клуб съм готов на всичко. Със сигурност ще направим нещо.

Снимка: Getty images

Имаше ли грешни очаквания в последните седмици?

- Не, не, всичко бе договорено около договора. Бяхме честни от наша страна. Знаете причините за пропадането на всичко. Истината е, че след президентските избори в клуба отидох да обядвам с новия президент. Говорихме и след обяда бях сигурен, че ще остана и договорът ми няма да бъде проблем. 

ПСЖ ли е следващият твой клуб?

- ПСЖ е възможност, но все още нищо не е договорено с никого. Много клубове проявяват интерес. Няма нищо конкретно, но е истина, че преговаряме. Ще бъде много трудна промяна, особено за моето семейство, защото те знаеха, че ще останем в този град. 

Кой е най-великият момент в "Барса"?

- Може би денят, в който направи дебют. Това бе моята мечта. Всичко след това бе невероятно. 

Снимка: Getty images