Стотици фенове обсадиха летището в града, за да чакат футболиста

Отборът на Пари Сен Жермен официално обяви, че суперзвездата Лионел Меси вече е играч на клуба. Легендарният футболист подписа двугодишен договор с ПСЖ.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Парижани публикуваха кратко видео, в което се виждат 6 „Златни топки“, което намеква, че трансферът на аржентинеца е факт. 

ЕМОЦИОНАЛЕН МОМЕНТ: Меси се разплака при сбогуването си с "Барселона" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Обявяването на трансфера идва след новината в петък вечерта, че аржентинският нападател няма да подпише нов договор с "Барселона", след като сегашният му контракт изтече на 30 юни. И каталунският клуб, и техният легендарен играч очакваха да сключат ново споразумениеза две години, но президентът на клуба Жоан Лапорта обвини новите финансовите рестрикции в Ла Лига за причината за краха на сделката, пише Gong.bg.

Съобщава се, че нападателят, който пристига на „Парк де Пренс“ като свободен агент, ще получава по около 35 милиона евро годишно, като договорът му ще бъде за 2+1 години.

Меси беше посрещнат на летище „Льо Бурже“ в Париж от стотици фенове не клуба. Той им помаха, носейки бяла фланелка с надпис „Ici c'est Paris“ (Тук е Париж).

Видео: Ruptly

Веднага след това Меси се отправи към Американската болница в парижкото предградие Ньой, за да премине задължителните медицински прегледи. Той беше придружен от полицейски кордон, съставен от множество мотоциклети.

Снимка: БТА

Парижани обявиха, че утре ще има пресконференция на „Парк де Пренс“ с начален час от 12:00 българско време. Оттам не назоваха причината за нея и кой ще говори, но със сигурност става дума за представянето на Меси.

 

 

ОФИЦИАЛНО: Легендарният футболист Лео Меси напуска "Барселона"

Бащата на Меси проговори за бъдещето на футболиста (ВИДЕО)