Проф. Георги Михайлов коментира строежа на детската болница

Проблемите в детското здравеопазване и по конкретно липсата на специализирана детска болница трогнаха до сълзи депутата от БСП проф. Георги Михайлов, който по професия е онколог.

Кацаров дава на Спецпрокуратурата материали за строежа на Детската болница

„Свърши ли се нещо за детската болница? Отговорът е еднозначен: Не! Скелето стои мъртво, пари се раздават, работа не се е свършила. Още повече, скандално е, че обект, който го няма в ПУБ от повече от 10 години, се коментира като възможен за проектиране. Абсолютен нон-сенс! Тук говорим за политическа отговорност. Тези, които са допуснали това, трябва да си я понесат докрай. Това сте вие, колеги от ГЕРБ. Разсипахте цялото здравеопазване за тези 12 години”, заяви от трибуната той.

Според него по-важно е в момента да се гледа напред и да се мисли по въпроса. Той посочи като грешка и липсата на анализ възможно ли е детската болница да бъде преместена в болница „Лозенец”.

Ангелов към Кацаров: Зад изказването ви прозират сериозни финансови интереси

„След 4-часов дебат се оказва, че детска болница май скоро няма да има. Идва ми онзи черен спомен с майките отвън - те пак ще дойдат и ще потърсят отговорност от всички нас. Когато започна този строеж, аз бях преместен в ИСУЛ. Моята кариера е към края си, но болница все още няма. Това, д-р Кацаров, кажете на майките. Аз съм бил 20 години детски онколог. Знам какво е смъртта за децата, а най-вече за техните майки. Това, което е реализирано пред очите на цялата нация, е тотално безобразие. Трябва да се прекрати”, категоричен е проф. Михайлов.

Той изрази мнение, че преместването на детското лечебно заведение в болница „Лозенец” е невъзможно.