Подобен случай е имало в Горна Оряховица, полицията проверява

Нова опасна мода сред тийнейджъри. Деца лягат по пешеходни пътеки пред автомобили, като част от предизвикателство, тръгнало в социалните мрежи. За такъв случай алармираха жители на Горна Оряховица и полицията в града.

Историята с децата, които лягат на пешеходна пътека, се е разиграла в оживен квартал. Случило се е в понеделник, около 19:00 часа.

Нова опасна за живота мода сред деца в мрежата

Интернет предизвикателството е танц на пешеходна пътека, докато автомобилите чакат. Клиповете не са правени в България, но то вече достигна и до децата у нас. В началото на седмицата Ирина Донева от Горна Оряховица става свидетел на подобна сцена.

„Видях, че две деца от група, 12-13-годишни, се засилиха към колата да бягат. Видях на огледалото за обратно виждане, че едното дете легна на пътеката. В първия момент си помислих, че падна, но до него легна и второто дете. Всичко стана за секунди и след това се върнаха на тротоара”, обясни Донева.

„Ръководството на районното управление е запознато със случая и се работи”, обясни Галин Георгиев, началник сектор „Пътна полиция”. Той обясни, че на всички служители на районното управление е наредено при установяване на подобни случаи да бъде уведомена дежурната оперативната част и инспектор детска педагогическа. 

Повече гледайте във видеото