Журналистът и председател на сдружение „Азбукари” обяви решението си преди дни

Първи кандидат за „Дондуков” 2 се зададе на хоризонта. Журналистът и председател на сдружение „Азбукари” Цвета Кирилова обяви преди дни, че ще се кандидатира за президент.

„Знам колко отговорно е всичко това, знам рисковете и знам, че съм под обектива на вниманието на цялата общественост. Знам накъде отивам и какво искам да постигна. От 10 години управлявам неправителствена организация, която работи в гражданския сектор. Имам опит в управлението на различни проекти в различни области ”, разказа тя в ефира на „Здравей, България”.

Тя коментира и две предсказания – на Ванга и Севрукова , с които бе свързана след обявяването на решението си. Те казват, че руса жена „ще оправи страната”. Според Кирилова става дума за духовен човек, който е посветил живота си на полезни за нацията каузи. Решението й обаче не е на база тези предсказания, а идва след дългогодишна практика със сериозен екип.

„Смятам, че не е задължително президентът да бъде военен. Той може да бъде човек с различна професия и различни занимания и интереси, стига да може да бъде полезен на България и да знае какво да направи”, каза още Кирилова.

Сред най-ценните си качества тя определя възможността да консолидира хората, да създава мотивация, енергичността и идейността си.

"За тези години Румен Радев показа какво може и какво не може да прави. Той много добре влезе в ролята на разединител на обществото и това е голяма червена точка в кариерата му на президент. С какво аз бих допринесла? Аз съм млад, деен човек. Смятам, че не трябва да се подценяват нашите възможности", каза още тя.

Целия разговор с Цвета Кирилова гледайте във видеото.