Ние си правим нашия вътрешен анализ, заяви зам.-председателят на парламентарната група на БСП Христо Проданов

В БСП има информация, че в някои от структурите на партията е имало разговори и предложения към членове, които биха се присъединили към новия проект на двамата служебни министри. Това заяви в предаването „Офанзива” зам.-председателят на парламентарната група на БСП Христо Проданов.

„Ние си правим нашия вътрешен анализи”, допълни той.

„Този феномен с разцепването е характерен не само за БСП, а за политическата действителност у нас. За БСП това явление датира още от времето на тесните и широки социалисти до наши дни. Като миналата година например Красимир Янков направи собствен проект, яви се на избори. За такива проекти, освен семействата им, никой друг не гласува”, коментира Проданов.

Той не очаква в навечерието на изборите президентът Румен Радев да се занимава с политически проект.

„Ако случайно се роди, той трябва да заяви дали е ляв, десен. За да можем ние да определим нашите позиции”, каза Проданов. „БСП винаги е имала политически конкуренти, с които се е справяла. Всеки има право да си прави партия”, коментира още депутатът.

Относно гласуването на актуализацията на бюджета, Проданов заяви, че финансовата стабилност на страната не е застрашена, защото приетите промени са в рамките на бюджета. „Ние искахме бюджетът да бъде реално. Има ръст от над 9% в икономиката, средствата от ДДС и акциз са повече, така че има средства”, коментира Проданов.

Повече гледайте във видеото.