Те твърдят, че не са получавали допълни пари за работа с COVID болни

Спешни медици от Видин обявиха, че от утре започват гладна стачка заради неполучени пари за работа на първа линия. Фелдшери, санитари и шофьори на линейки негодуват за това, че не са получавали допълнителните суми за работа с COVID болни от година и половина.

В позиция, изпратена до медиите, от Министерство на здравеопазването посочват, че няма основание допълнителните възнаграждения на работещите на първа линия в ЦСМП-Видин да не бъдат изплатени. 

Експерти: Не очакваме скок на новите случаи на COVID-19 след старта на учебната година

Ето и цялата позиция на ведомството: 

"Във връзка с информацията за неизплатени допълнителни възнаграждения за работа в условията на COVID-19 на работещите в ЦСМП-Видин, включително и на санитарите, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров поиска да му бъде докладвано защо въпросните възнаграждения не са изплатени. Няма основание допълнителните възнаграждения за работа на първа линия да не бъдат изплатени на служителите в спешния център и филиалите му.

Преди две седмици директорът на центъра за спешна медицинска помощ д-р Станислав Поломски бе извикан в Министерството на здравеопазването, като му бяха дадени указания за методиката, по която трябва да бъдат изплатени възнагражденията на работещите на първа линия". 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК