Вижте какво ще е времето през почивните дни

След необичайно топлото време през изминалите дни, от днес започва захлаждане. В момента превалява на места по морето, а следобед ще вали в южната половина на страната. Възможни са  гръмотевични бури, както и градушки.

Северозападният вятър ще се усили и с него температурите ще се понижат с 5-6 градуса. Максималните вече ще са от 22 до 30 градуса. По морето вече няма да е толкова слънчево и топло. Дъждът, който в момента превалява, до обяд ще спре. По-късно ще има и малко слънце, но ще духа хладен северозападен вятър. Вечерта по южното крайбрежие се очакват нови дъждове. Температурата на въздуха ще достига 27-28 градуса, а водата е около 22-23.

В планините  времето ще бъде променливо. Следобед, главно в Рило-Родопския масив, ще превали и прегърми. В рамките на деня температурите ще се понижават.

В неделя времето у нас ще остане нестабилно. В следобедните часове на места в Южна България ще превали. В началото на новата седмица от север към страната ще продължи да се пренася по-хладен въздух и понижението на температурите ще продължи. До четвъртък включително ще превалява на места. Едва в края на седмица обстановката ще се стабилизира и ще се затопли.