Според него ще бъде грешно да бъде изпуснат подобен шанс

„Демократична България” и новата формация могат да се преборят заедно за първото място. Каквото и да стане, отношенията трябва да бъдат партньорски. Моето мнение остава непроменено – грешно ще бъде да се изпусне шансът за първото място. Този шанс няма лесно да се върне”, заяви в ефира на „Събуди се” евродепутатът от „Демократична България” Радан Кънев.

Проданов: Петков и Василев са говорили с наши членове, но хората на БСП са мъдри

Относно новата формация на Кирил Петков и Асен Василев, Кънев подчерта, че ги вижда като съмишленици. Той припомни, че партията ги е подкрепила като министри и им е дала отлична оценка.

„Видимо е, че те имат подкрепата, самочувствието, а и опита на хора от бизнеса, които разбират стойността на екипа, на дисциплината и на съвместната работа. Беше ясно, че те ще създадат собствена политическа сила. След това е времето за разговори с „Демократична България” и новата формация, за да се вземе решение кое е най-разумното – общо или отделно явяване на двете формации на парламентарни избори”, посочи Кънев.

"Продължаваме промяната": Новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев

Той изрази надежда, че на лидерско ниво ще се проведат достатъчно задълбочени разговори, за да се прецени дали тази възможност е най-добрата от гледна точка на обществения интерес. Според Кънев обаче коалиция между ДБ, новата формация и ГЕРБ е невъзможна.

Целия разговор с Радан Кънев гледайте във видеото.