Това обяви днес вицепрезидентът, която коментира и проекта на Петков и Василев

Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за предстоящите президентски избори. Това обяви днес вицепрезидентът Йотова по време на официално посещение в Свищов. По думите й в него ще участват хора с най-различни политически цветове, но сред тях водещ ще бъде цветът на България.

"Днес започваме конструирането на комитета. Той ще бъде обявен съвсем скоро, защото спазваме и съответните срокове, дадени от ЦИК. Ще видите, че там ще има хора от най-различни политически цветове", заяви Йотова.

РАДЕВ В БИТКА ЗА ВТОРИ МАНДАТ: Как реагираха партиите на заявката на президента (ОБЗОР)

Вицепрезидентът коментира и новия политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. По думите й той ще привлече младите хора, които търсят своята реализация.

"Струва ми се, от първите заявки, че по-скоро това ще бъде една центристка партия, която много ми прилича на начина, по който през 2017 г. стартира партията "Франция напред" на г-н Макрон. Прилича и на програмата на "Граждани в Испания" - това също е центристка партия. Вероятно тези млади хора ще търсят своята политическа реализация в този спектър", коментира тя.

Според нея думи като „почтеност”и „промяна” се използват твърде често днес, но не бива да се забравя, че те задължават и носят след себе си много отговорности

"Много се надявам един ден тази партия, ако стане част от следващия български парламент, да запомни това, с което тръгна. Да търси широка политическа коалиция, защото почтени хора има в целия политически спектър, както и да събере онези хора, които могат да създадат мощната алтернатива, за която говорим с президента вече 4 години”, посочи Йотова.

Източник: БГНЕС