Основната версия за случилото се е човешка грешка, причините се изясняват

Втори ден товарният кораб, който плава под панамски флаг, остава заседнал край местността Яйлата, в северната част на Българското Черноморие. Причините за случилото се все още се изясняват. Основната версия е човешка грешка, съобщават от Морска администрация - Варна.

Товарен кораб заседна около скалите край Камен бряг (СНИМКИ)

Влошаването на времето обаче може да забави и затрудни спасителната акция. Проблем остават и пробойните по корпуса на плавателния съд. За да може той да бъде изтеглен, се налагат много внимателни огледи под вода, тъй като ако бъдат предприети каквито и да било действия, това може да причини сериозни щети. Очаква се водолази да направят детайлен оглед.

 

 

От Морска администрация съобщиха, че на борда на кораба има 20 тона гориво, засега няма да предприемат действия по изваждането му. Засега няма разлив на гориво в морето.

Корабът превозва 2800 тона торове на гранули. Местните са притеснени, че ако тези вещества се разпилеят във водата, това може да предизвика еко катастрофа. Няма опасност и за екипажа, които са 9 турски граждани.