Американският диетолог Ейми Гудсън описа ползите за здравето от този плод

Хората често подценяват крушите като сезонен есенен продукт и предпочитат да ядат ябълки или тиква. Американският диетолог Ейми Гудсън описа ползите за здравето от крушите за портала „Eat This, Not That!“.

Основното предимство на този плод според диетолога е високото му съдържание на фибри. Той поддържа усещане за ситост за по-дълго време и в резултат на това не преяждате. „Средно голяма круша съдържа около 6 грама фибри“, каза тя.

Какво е качеството на храната в училищата и детските градини?

Специалистът добави, че в този плод има два вида фибри: разтворими и неразтворими. Първият регулира нивата на кръвната захар и холестерола, нормализира работата на червата, а вторият почиства организма, премахва токсините и помага за намаляване на риска от развитие на хронични заболявания, като диабет тип 2.

"НА ТВОЯ СТРАНА": Опасни храни в интернет

В допълнение, крушите са богати на флавоноиди - хранителни антиоксиданти, които имат противовъзпалителни свойства, понижават нивата на холестерола в кръвта, регулират кръвното налягане и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци.

Източник: БГНЕС