Те трябва да представят доказателство за отрицателен резултат от PCR тест

С наближаването на пролетта към южното полукълбо Аржентина се готви да отвори отново границите си за международни посетители. След намаляването на случаите на коронавирус, правителството заяви, че ще приветства всички напълно ваксинирани посетители от 1 ноември, съобщи БГНЕС.

Спиращите дъха природни пейзажи и оживените градове на Аржентина са без туристи повече от година, тъй като властите продължават да разширяват ограниченията, свързани с COVID-19. Настоящите мерки са планирани да продължат до 1 октомври, преди Аржентина да направи първата стъпка за повторно отваряне на границите, като първо приветства напълно ваксинирани посетители от съседни страни като Чили и Уругвай.

От 1 ноември ще бъдат добре дошли и освободени от карантина всички чуждестранни посетители, при условие че са напълно ваксинирани срещу COVID-19. Те трябва да представят доказателство за отрицателен резултат от PCR тест, направен преди най-късно 72 часа преди пътуването, в допълнение към антиген тест седем дни след пристигането.

КРАЙ НА ПРОКОБАТА: Първи трофей за Mеси с Аржентина (ВИДЕО+СНИМКИ)

За да бъдат считани за напълно ваксинирани, туристите трябва да са получили пълния препоръчителен курс от ваксини. Аржентинското здравно министерство в момента признава Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Covishield, Sputnik, Sinopharm и Convidecia. Тези, които не са напълно ваксинирани, също трябва да направят два теста, но освен това ще трябва да останат поне една седмица под карантина.

Тъй като властите в страната работят „за пълно възстановяване на дейностите“, има планове за бизнеса като ресторанти, кафенета, барове, места за забавление и културни забележителности да се върнат към пълния си капацитет. Масови събития като футболни мачове и места с висок риск, включително нощни клубове и дискотеки, ще заработят с капацитет 50%. Вече няма да бъде необходимо да се носят предпазни маски на открито.

Аржентина беше силно засегната от пандемията и се бори с доставките на ваксини по-рано тази година. През последните седмици обаче кампанията набра скорост с най-малко 50 милиона приложени досега дози. Според статистиката на Our World In Data поне 46,4% от населението е напълно ваксинирано. Докато границите се отворят напълно през ноември, властите се надяват те да достигнат 50%.