"Изправи се БГ" се регистрира за парламентарните избори през ноември

Внасяме 5000 подписа, с които ще регистираме коалицията за предстоящите парламентарни избори. Това заяви Мая Манолова, която днес внесе документите за участие на "Изправи се БГ" в парламентарните избори през ноември. На вота за президент формацията ще подкрепи Румен Радев и Илияна Йотова. Трима представители на коалицията "Изправи се БГ" участват в Инициативния комитет по издигането на кандидат-президентската двойка.

Остават пет дни до края на регистрацията за вота

"Ние сме формацията, която е най-близо до хората и се занимава с проблемите на българските граждани. Ще се стремим към по-висок резултат на следващите избори, защото показахме, че сме силна и ефективна парламентарна група”, заяви Манолова и припомни, че на ИБГНИ се дължи увеличаването на пенсиите и доходите за майчинство през втората година.

 

 

Манолова предлага предизборно споразумение на ИБГНИ, ДБ и „Продължаваме промяната“

„Протегнали сме ръка към формациите на протеста, към „Продължаваме Промяната” и "Демократична България". Готови сме да подпишем споразумение за общо управление с тях. Вратата остава отворена и за „Има такъв народ”. Тяхно решение е дали ще се присъединят към мнозинството на Почтените и дали ще застанат зад създаването на правителство на промяната. Не искам да влизам в ролята на предлагач, но ние ще се присъединим към мнозинството на Почтените. Вероятно това ще се случи още следващата седмица”, каза още Манолова.

Тя каза също, че още нямат окончателно решение за водачите на листи, но със сигурност тя ще бъде водач в 23 МИР София, Арман Бабикян - в 24 МИР, а Николай Хаджигенов - в 25 МИР.